Ricochet Ranch

Tämä on virtuaalitalli. | This is a SIM-game stable.

Ulkoasu © M Layouts / dcstep / manitobamaps
Muokkaus © felissa

Kuvat © Echo Valley Ranch / janGlas

Tilojemme esittely

Henkilökunta - Tallialueen pohjapiirros

Ricochet Ranch sijaitsee Yhdysvalloissa Coloradon osavaltiossa Kalliovuorten alueella. Kalliovuoret on laaja vuoristo, jonka korkein huippu sijaitsee myös Coloradossa. Vuoristoalueella on myös paljon laaksoja ja järviä, mikä luo upeat näköalat ja tietyt haasteet karjan kasvatukseen. Hevoset ovat loistavia apureita vuoristomaisemissa liikkumiseen ja sen vuoksi Ricochetissa on alettu kasvattaa karjan lisäksi myös hevosia. Meiltä löytyy hevosia monesta eri rodusta, mutta quarterit ja paintit ovat varsinaisia kasvatusrotujamme.


Tilan rakennukset on kaikki remontoitu perusteellisesti viime vuosien aikana. Asuintilat ja turistien majoitukseen tarkoitetut tilat tehtiin kaikki sisältä moderneiksi ja nykyaikaisiksi. Tallirakennuksen tietyt osat ovat vähän vanhanaikaisia, kuten varustehuone. Nykyaikaiset metalliset elementtikarsinat kuitenkin valitettavasti tuhoavat vanhanaikaisen tunnelman välittömästi, mutta ne olivat ainoa pidemmän päälle järkevä ja edullinen tapa rakentaa uudet karsinat.

Tilaa ympäröivät aidatut laitumet, ja niiden takana uskomattoman kauniit vuoret ja laaksot. Läheinen järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastamiselle ja miksei hevosten kahlaamisellekin.

Talli

Tallirakennus on siis myös kokenut suuren remontin ja on nykyaikainen koti hevosillemme. Vanhat pureskellut lankkukarsinat vaihtuivat metallielementteihin ja maalattia sai tukevan kerroksen betonia päällensä. Laho ja läpisatanut kattokin kaipasi remontin maksajan mielestä aivan liikaa tunteja remonttimiehiltä. Vanhanajan henkeä säilytettiin kuitenkin satulahuoneessa ja muissa tiloissa, joissa hevoset eivät oleskele. Karsinoita on kaksikymmentäneljä (24) ja ne ovat kahdessa siivessä niin, että toinen on asiakashevosia varten ja toinen puoli henkilökunnan yksityishevosille ja oreille.

Ratsastusmahdollisuudet

Tallin remontin yhteydessä pihaan rakennettiin korkea-aitainen pyöröaitaus sekä suorakulmainen ratsastuskenttä. Molemmat ovat aktiivisessa käytössä nuorten hevosten koulutuksessa ja kisoihin harjoittelemisessa. Enemmän hevosillamme kuitenkin ratsastetaan tilaa ympäröivissä rauhallisissa maastoissa, joita on todella paljon. Lähimmät naapurit ovat 10 mailin päässä ja heidän hevosensa villieläinten lisäksi ovat ainoita, jotka ratsastaessa tulevat vastaan.


Kartta ja kompassi kannattaa aina olla matkassa, koska ihminen joka ei tunne aluetta eksyy helposti. Vanhemmat hevosemme ovat kulkeneet reittejä kuitenkin niin paljon, että ne osaisivat varmasti unissaankin takaisin kotiin kauraämpärin äärelle. Turistien ratsastusretket ovat aina ohjattuja ja ohjaaja tuntee alueet hyvin. Ratsastusretket päättyvät usein laavullemme, jossa hevosten levätessä grillataan ja syödään emännän laittamia herkkuja.
Turistien tilat

Turisteja varten tilalle on rakennettu hienoja nykyaikaisia mökkejä ja yksi isompi talo, jonka huoneisiin voi majoittua isompikin porukka. Vierailijoita käy tilalla ympäri vuoden, mutta kesä on ehdottomasti parasta sesonkiaikaa. Tarjoamme vierailijoille upeita elämyksiä kauniissa vuoristomaisemassa. Hevoslomat ovat kysytyimpiä ja niillä on ratsastuksen lisäksi aikaa esimerkiksi kalastukselle ja muulle luonnosta nauttimiselle. Useamman päivän vaellukset ovat kuitenkin olleet kaikkein suosituimpia.

Karjankasvatus

Tilan alkuperäinen toiminta ennen turistitoimintaa ja hevoskasvatusta on ollut karjankasvatus, jota jatkamme vieläkin. Satapäinen karjalaumamme elää suurilla aidatuilla laitumilla. Talveksi ne siirretään kuitenkin pihattotyyliseen aitaukseen hevostallin viereen. Hevosten ja koirien avulla lauman siirtäminen sujuu helposti. Vuosittain myytävät yksilöt erotetaan laumasta ja ostajat hakevat ne, ettei lauma pääse kasvamaan liian suureksi.

virtuaalitalli Ricochet